Uppsalas miljövänligaste städfirma

Miljömedvetenhet rör inte längre bara bilar och fabriker. Världen har blivit mindre och man kan inte längre blunda för hur saker och ting påverkar varandra. Sakta har denna medvetenhet också kommit in i hemmet. Vitvaror och kemikalier är svanenmärkta och man köper koncentrat och lokalt odlade grönsaker. Däremot är det inte lika vanligt när det gäller upphandlade tjänster. Hjälp i hemmet med bla städning är en av de sektorer som är lätt att bortse ifrån.

Kännetecknen
Städfirma Upppsala är det en hel del att se över. Till att börja med utfärdas det miljödiplomering till de tjänsteföretag som uppfyller alla krav. Det innebär också att personalen faktiskt blir miljöutbildade och inte bara att det används gröna produkter.Städfirmorna i sin tur måste tänka både på sig själva så väl som på sin kund. Det kan vara små saker som att ha refillsystem på toaletterna i stället för nya förpackningar varje gång, eller att planera jobben så att man använder transporter så ekonomiskt som möjligt.

Vad som verkligen skiljer
Ska man ha riktig koll på sitt städbolag ska man titta efter Bra miljöval, Falken, Naturskyddsföreningen och Svanenmärken och fråga hur de hanterar avfall, val av kemikalier och produkter, logistik och transportmedel. Tänker man riktigt långsiktigt är återvinning av verktyg och andra hjälpmedel också viktigt. Genuint miljövänlig städservice är vad som kommer skilja dessa firmor åt i framtiden. Hur fort det kommer att gå är upp till kunderna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *